Wat kosten moet ik wachten om een huis te kopen binnenkort?

VAT

Het eerste wat je zou moeten overwegen is dat de BTW op op een hoogte van 7% (tweedehands) alle nieuwe woningen met 8% en een overdrachtsbelasting op wederverkoop (bekend als TIP) moet worden verklaard. Dus kort samengevat, als het goed is gloednieuw belasting is 8%; indien verkocht, 7% belastingen.

advocaatkosten

Ibiza is het normale tarief voor een advocaat, wordt 1,5% in rekening gebracht, hoewel het meer zou kunnen zijn, als de operatie niet wordt uitgevoerd in een rechte lijn. Als alternatief kunt u gebruik maken van de diensten van een & quot; advocaat & quot;. Een advocaat is een particulier bedrijf dat gespecialiseerd is in de interne accountants en advocaten en alle bureaucratische ministeries (die alle in Spanje bekend) is gericht op ten behoeve van leden van het publiek. Een advocaat normaal berekend als 0,5%.

Wilt u een reis naar Ibiza op de dag van de beëindiging van zijn contract te maken, dan zou het raadzaam om een volmacht geven, zodat uw advocaat (of iemand anders die vervolgens namens u handelen) ondertekenen van de nodige documenten en betalingen kunnen gemaakt zijn. Dit zal resulteren in een vergoeding in rekening gebracht, maar waarschijnlijk meer besparen door af te zien van vluchten en hotel bezoeken.

Notariskosten en stempel (toeslag Kadaster)

Is de notaris om te controleren of alle documenten in orde zijn, en dat de partijen echt waarvoor ze lijken. Hij is ook de controles en certificeert de handtekening. De kosten van deze ongeveer 1%, respectievelijk (inclusief taks ten belope van 0,5%), maar het zal hoger zijn wanneer een nieuwe hypotheek wordt opgenomen tegelijk. De notaris kan niet adviseren en het is niet; Vragen die u moet uw advocaat te bieden is uiteindelijk dat in het achterhoofd.

Plusvalia

Over het algemeen zal naar verwachting Goodwill betalen. Het is een belasting op meerwaarden, die door de gemeenteraad wordt verzameld en zullen worden beoordeeld door de gemeente van hoe lang het land eerder werd verkocht en dienovereenkomstig verschilt. Een kenmerkende hoeveelheid is 400 €, kan dit ook veel hoger als de woning moet worden verkocht in dezelfde familie voor vele jaren.

In theorie, deze belasting is de verantwoordelijkheid van de verkoper van het pand. Vanwege het mogelijke gebrek aan betaling van deze belasting kan leiden tot de Staat schuld op het terrein, die vervolgens moesten worden betaald door de nieuwe koper, nu is de geaccepteerde standaard voor het melden van de belasting betaling aan de koper firma het contract. In het geval dat de verkoper biedt om deze belasting te betalen, kan uw advocaat adviseren je nog steeds te betalen en verlangen dat deze in plaats van de prijs van het onroerend goed wordt verminderd met hetzelfde bedrag.

De aansluiting op de openbare diensten
Je moet € 150 voor de aansluitkosten voor water en elektriciteit te berekenen. Soms kunnen er ook kosten voor aansluiting tot 300 € voor een grotere inspanning bij het verbinden van de connectoren.

After sales tax

In tegenstelling tot sommige agenten, bieden alles voor na het sluiten van het contract rekening diensten.

Dit zijn aparte kosten moeten worden betaald door u (of uw advocaat namens u als u een proxy configureren).

Voorbeeld

Stel dat u overweegt de aankoop van een woning op € 400.000. De geschatte kosten zijn:

Artikel Bedrag €
Legale kosten € 6,000
IVA (IVA over ITP) € 28,000
Notariskosten € 1,200
Plusvalia € 400
Supply terminals € 300
After Sales Quota € 0
TOTAAL €35,900

De normale regel.

Een totaal van € 35.900 of bijna 10% van de waarde van de eigenschap. Dit is echter slechts een voorbeeld en elke verkoop verschillend.

Geïnteresseerd in het kopen van een huis? De C & W Group zal aan uw zijde.

WhatsApp Support Besoin d'aide? WhatsApp
Call Support Besoin d'aide? Appeler maintenant?