> Wonen op Ibiza ✔️ CW Ibiza

Wonen op Ibiza

Met 300 dagen zon per jaar biedt Ibiza het beste mediterrane klimaat. En zelfs in de winter dalen de dagtemperaturen zelden onder de 15 graden. Voor veel mensen een goede reden om te emigreren en te wonen op Ibiza.

De laatste jaren is het eiland uitgegroeid tot een perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een gezonder en natuurlijker leven. Als u erover denkt om naar Ibiza te verhuizen om een rustig leven te beginnen, weg van de drukte van alledag, nodigen wij u uit om te ontdekken hoe u zo'n leven kunt leiden en zelf kunt wonen op Ibiza.

Als u Ibiza kiest als vakantiebestemming, kiest u voor een van de laatste paradijzen in het Middellandse Zeegebied en een eiland met vele verschillende gezichten dat voor elke smaak, leeftijd en type persoon iets te bieden heeft. Het is niet voor niets dat de reclameslogan voor Ibiza is: "alle eilanden in één". Ibiza heeft een uitstekende gastronomie, fantastische stranden en veel natuur in een unieke en veilige omgeving, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Er zijn hier extreem weinig COVID19-gevallen geweest: slechts 2% van de bevolking is ziek geworden. In talloze accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantiehuizen en plattelandstoerisme, die reeds aan de nieuwe normaliteit zijn aangepast, en op een totale lengte van 210 kilometer strand, kan men genieten van een verblijf aan zee zonder grote drukte.

Wonen op Ibiza Verzameld van: Telegraph.co.uk

Werk & woon zelfstandig waar anderen hun luxe vakantie doorbrengen - omringd door zon, strand & zee!

Ibiza schittert met diverse, turkooisblauwe baaien, kleurrijke hippiemarkten, vriendelijke Ibizanen, overheerlijke tapas, elitaire beachclubs, een uniek nachtleven, luxe jachten & VIP's die hun zomer op het "Witte Eiland" doorbrengen.

De huurprijzen voor flats zijn de laatste jaren omhoog geschoten en bedragen meer dan 1.200 euro voor een kleine flat. Wonen op Ibiza is dus duur. Daarom wonen veel seizoenarbeiders samen in gedeelde flats.
Zelfs een piepklein kamertje zonder keuken of raam en met een gedeelde badkamer kost via Airbnb meer dan €50 per nacht.

Als u van plan bent er een heel jaar door te brengen, en zelf te wonen op Ibiza kunt u in de winter goede koopjes vinden voor een jaar huur. In de winter willen de eigenaars hun appartementen verhuurd houden, terwijl ze in de zomer snel volgeboekt zijn!

Alles wat u nodig heeft voor het dagelijkse leven, zoals eten, drinken, dingen voor het huishouden, kapper, simkaart, benzine voor uw huurauto, uit eten gaan ... zijn in prijs vergelijkbaar met Nederland.

Wonen op Ibiza Verzameld van: Tix.fr

Ibiza heeft ook de discountsupermarkten Lidl en Aldi, waar u bijna net zo goedkoop kunt winkelen als in Nederland. Ik gaf gemiddeld €50 uit voor mijn wekelijkse boodschappen (2019 voor 1 persoon) + ongeveer €15 in de kleine winkeltjes als ik tussendoor iets nodig had.

Uit eten gaan in een restaurant of 's avonds een cocktail drinken is net zo duur als winkelen in Amsterdam!

Wat echt je portemonnee zal breken zijn de feesten van maandag tot zondag. Hier betaal je minstens €50 entree als je wilt gaan clubben en €12 voor een 0,2L fles water.

De grootste kostenfactor wanneer je kiest voor wonen op Ibiza is echter, zoals reeds gezegd, de huur van uw accommodatie.

Het noorden is erg rustig en heeft veel natuur - perfect als u van wandelen en kleine, ontspannen baaien houdt! De huurprijzen zijn hier iets goedkoper dan in de hoofdstad, bijvoorbeeld. Maar je moet wel een keer het hele eiland oversteken als je naar Ibiza-stad en de drukte wilt! In het noorden rijden zelden openbare bussen - het leven daar is het echte plattelandsleven!

In het oosten is het nog relatief rustig en de prijzen zijn betaalbaar. Es Canar is een toeristische badplaats vlak aan zee die alles biedt wat je nodig hebt om te leven - behalve flair!

Het dorp Santa Eulalia is een prachtige plek om te wonen. Ook een vakantieoord direct aan zee, maar niet erg toeristisch. De echte Ibizanen wonen in Santa Eulalia!

Het zuiden "schudt" en trekt feestgangers en VIP's van over de hele wereld aan! Luxueuze strandclubs, hotels voor 600 euro per nacht, trendy clubs, chique restaurants, de jachthaven en het charmante Eivissa (Ibiza-stad) zijn allemaal thuis in het zuiden.

Wonen op Ibiza Verzameld van: Culture Trip

Dus samengevat wonen op ibiza is duur - maar luxe!

Het westen is verdeeld in twee delen wat de vibe betreft!
Er is het prachtige gebied rond Cala Tarida, dat wordt aanbevolen als u een betaalbaar appartement kunt vinden.
En dan is er het levendige San Antonio, dat het toeristische bolwerk van de Engelsen is. Je zult er niet de charme, stijl en klasse van Ibiza vinden, want de plaatselijke standaard is vrij laag. Je kunt goedkoop wonen in San Antonio, maar dan moet je wel de dronken "buurt" verdragen!

U kunt authentiek, rustig en relatief goedkoop wonen op ibiza bijvoorbeeld in het centrum van het land, in een van de vele schattige dorpjes.

Als u een Europees paspoort hebt, mag u in Spanje blijven, en dus ook op de eilanden die bij Spanje horen, zolang u maar wilt! U hebt dus geen visum of retourticket nodig om het land binnen te komen.

Uw identiteitskaart is voldoende om binnen te komen, maar ik raad u aan altijd uw paspoort bij u te hebben.